top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תעליזה אוחיון עובדיה

הנוסחה שכל מי שרוצה שהזוגיות שלו תשגשג צריך להכיר

בוקר טוב, כאן המציאות מדברת .... נכון, יש לכם קשר זוגי אבל לא תמיד קל בו. לא תמיד אתם זוכים ליחס שאתם רוצים ואולי– לא תמיד אתם חשים שאתם עונים על צרכיו של בן זוגכם. מה שהתחיל בקשר ספונטני עם זרימה וטבעיות, הופך להיות אהבה בוגרת המושפעת מאתגרי החיים, מהצטרפות ילדים למשוואה, מחויבות למשפחות מקור, מחויבות לקריירות ולצורך להתפרנס ועוד ועוד. בחייו של כל זוג יש נקודות מפנה שהוא יכול לזהות שבהם הרגעים שאהבה רומנטית הפכה לאהבה בוגרת, ששניים הפכו לשלוש ובהמשך אולי הצטרפו עוד ילדים. ואם פעם התנפלנו זו על זו מתי שרק נפגשנו, או רק חיכינו שהיא/הוא יחזרו מהעבודה עם תוכנית בילוי/ארוחה רומנטית – עכשיו האינטימיות מאתגרת יותר ואולי לעיתים אף יש גם ריחוק/חוסר תקשורת ועוד.

אז זו אכן המציאות ולעיתים היא כואבת ואפילו מעוררת חרדה. ומיד נשאלת השאלה : האם אתם יודעים איך לטפח את הקשר הזוגי? האם הקשר הזוגי נמצא במקום גבוהה בסדרי עדיפויות שלכם?

אם אתם הולכים לאיבוד בין כל העצות והמידע, קמים בבוקר עם כוונה טובה והולכים לישון עם דמעות או סתם עם ריקנות. ייתכן שיש משהו שיכול לעזור. נוסחה אחת קטנה ובעיני חמודה ומדליקה ממש. שהיא תוצאה של מחקר – ולא סתם אינטואציה או תחושה. את הנוסחה הנהדרת הזו מספק חוקר הזוגיות ג'ון גוטמן. כבר סיפרתי בפוסטים קודמים על מחקריו של גוטמן. ועל התרומה שלו – בעיקר, בכך שכל הידע שלו מגובה מחקרית, מחקרים שמתפרשים על 4 עשורים – מפעל חיים.

בהקשר לנתון זה גוטמן יכל לנבא במובהקות גבוהה מאוד, מי מהזוגות ישרוד ומי יתגרש בשנים לאחר המחקר.

אז,תכירו את נוסחת הקסם של ג'ון גוטמן: 5:1. The magic relation ratio.

על מנת שזוגיות תשרוד ותשגשג יש צורך שבין בני הזוג יהיו 5 מחוות חיוביות על כל מחווה שלילית אחת. ממש ככה, מי היה משער שאפשר לכמת דבר כל כך עדינים ורגישים כמו יחסים זוגיים. (גוטמן?!)

אז איך מיישמים? שאלה טובה וחשובה ממש!

תחשבו על מערכת היחסים שלכם כמו על בנק, בנק רגשי, בכל פעילות נעימה כמו: לשאול את בן זוגך לשלומו, או להגיב לרגע שהוא זקוק לעזרה או מחווה של רצון (לפעמים שניה לפני שהוא שם לב לכך בעצמו), להגיב למחוות שלו בצורה מקרבת – בכל פעם כזו אתם מפקידים בבנק הזה, אתם מפקידים ליום אפור וגשום שאולי יהיו פחות דברים טובים, ממש כמו במשבר פיננסי. ואם אתם יכולים גם להמנע מהשלילי, מהערה מיותרת, מפנקסנות (לפעמים זה קשה, אבל תשתדלו!).

חשוב גם לזכור שהטוב והרע אינם בעלי משקל סגולי זהה. על כל התערבות שלילית אחת – נדרשות 5 חיוביות, WOW!!!! והיחס אפילו יותר קיצוני כאשר הזוגות נמצאים במשבר קשה.

אז תתחילו להשקיע בבנק שלכם, ותעשו זאת בהמון הנאה.

אתכם תמיד, עליזה


162 צפיות

Comments


bottom of page